Mancare chinezeasca

de ala_oancea in Pui, 23 Sep 2009 | 16304 vizualizari

 

Reteta este din sudul Chinei si am primit-o de la colega mea Dora, careia ii multumesc. Tare bun a iesit. Ea mi-a adus si ciupercile, mugurii de bambus si condimentul picant din Italia.

 

INGREDIENTE

  • 5 catei de usturoi
  • 2 cm de ghimbir
  • 50 ml ulei
  • 1 piept de pui
  • 1 lingura cu varf de amidon de cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 mana de ciuperci negre chinezesti (urechi de lemn)
  • 1 borcan de muguri de bambus
  • 1 praz (eu n-am pus)
  • sos de soia
  • condiment (ardei iute, piper rosu, arahide)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare chinezeasca:

Se taie carnea marunt, cam cat un deget de groasa si se amesteca cu amidonul si 1-2 linguri de apa, cat sa se faca amidonul ca un sos pe carne.
Se taie ghimbirul solzisori. Usturoiul se zdrobeste cu cutitul, atat cat sa ramana cateii intregi.
Peste ciuperci se toarna apa clocotita, cam triplul volumului si se lasa la inmuiat min 10 minute, dupa care se arunca apa.
Se scurge bambusul de apa din conserva, eventual se spala.
Morcovii se taie betigase cam de 5 cm lungime, 2-3 mm grosime.
Prazul se taie bucati cam 5 cm lungime si se taie pe urma pe lungime in 2 sau in 4, depinde cat e de gros.

Taiatul componentelor ia cel mai mult timp. Preparatul ia cam 15 min.
Se pun la prajit ghimbirul si usturoiul, pana cand usturoiul devine sticlos. Se adauga carnea si se prajeste amestecandu-se. Cam dupa 5 min se pun morcovii si se toarna cam 1/5 de sticluta de sos de soia.

Se gusta daca mai trebuie sare, pentru ca sosul de soia e foarte sarat. Cand carnea e moale (cam 7 minute de cand s-a pus carnea), se pun bambusul si ciupercile scurse si se mai lasa pe foc inca vreo 5 minute (amestecandu-se in continuare). La sfarsit se pune prazul si se lasa pana se inmoaie cam pe jumatate, dar sa ramana putin crocant. Ideea la mancarea chinezeasca e ca legumele sa fie pe jumatate fierte/fripte, sa nu fie balegoase.

Se pune condiment dupa gust, pentru ca e foarte picant. Se serveste cu orez fiert simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

02.11.2009, 11:35

Multumesc Adriana ! Sa ai spor

fluturas 1

13.11.2009, 09:38

super arata,ce pofta am!
am mancat ceva asemanator la un restaurant chinezesc in Bucuresti,mi-a placut la nebunie!
acum o sa fac si eu reteta ta,multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui imbracate in Kaiser si ciuperci la cuptor